înapoi | Acasă | Despre Noi

DESPRE NOI

Forumul Ecologistilor din Romania reprezintă locul de întalnire al membrilor şi simpatizantilor celor care militeaza pentru un mediu sanatos si curat. 


Scopul Forumului este nepatrimonial, educational si social si se va realiza prin formarea si asigurarea cadrului organizatoric al specialistilor din domeniul sistemelor si structurilor de protectie a mediului inconjurator pentru informare si documentare, promovarea productiei de energie din surse regenerabile nepoluante, acordarea de sprijin umanitar persoanelor aflate temporar in dificultate ca urmare a calamitatilor sau impactului cu mediul, precum si pentru perfectionarea instruirii in domeniul reconstructiei ecologice si ocrotirii naturii, avand in vedere importanta necesitatii de a asigura generatiilor viitoare resursele conform principiului dezvoltarii durabile.
Scopul sau principal este lupta impotriva poluarii si distrugerii mediului, considerand ca numai impreuna vom reusi sa ducem la bun sfarsit aceasta lupta de stopare a degradarii mediului inconjurator, in virtutea respectarii dreptului constitutional, acela ca fiecare om are „DREPTUL LA UN MEDIU SANATOS”.

Grupuri tinta:
  • Tinerii - Proiecte în parteneriat cu scoli si gradinite din Bucuresti si alte orase ale tarii;
  • Locuitorii din mediul rural - Constientizarea asupra impactului activitatilor gospodaresti asupra mediului si acordarea de consultanta primariilor;
  • Societate civila (ong-uri, asociatii, fundatii, cetateni) – dezvoltarea cooperarii prin stabilirea de parteneriate si actiuni desfasurate in comun;
  • Mediul de afaceri - actiuni concrete, pentru sustinerea programelor de protectie a mediului;
  • Autoritatile locale – actiuni de informare a cetatenilor si demararea de proiecte;
  • Organisme, institutii si organizatii internationale - Realizarea de schimburi de experienta, elaborarea si implementarea unor proiecte comune cu tarile vecine, in sectoarele de mediu.
Forumul Ecologistilor din Romania isi propune sa unifice principiile si actiunile societatii civile pentru renasterea constiintei ecologiste a cetatenilor.
Forumul Ecologistilor din Romania isi propune sa denunte incoerenta politicilor de mediu, denaturarea reformelor social-economice,  nerespectarea legislatiei privind protectia mediului inconjurator.
Forumul Ecologistilor din Romania urmareste constientizarea cetatenilor asupra dreptului la un mediu sanatos si echilibrat ecologic.
Forumul Ecologistilor din Romania isi propune sa devina liantul dintre cetateni, organizatii neguvernamentale, partide politice, autoritati si sa incurajeze implicarea  acestora in viata publica.
Forumul Ecologistilor din Romania incurajeaza dezbaterile publice cu societatea civila, avand ca scop facilitarea dialogului dintre factorii de decizie, specialisti si oamenii politici asupra unor probleme pe termen lung, care nu tin cont de mandatele electorale, realizandu-se astfel o descarcare de orice tensiuni politice.
Forumul Ecologistilor din Romania isi doreste sa formeze o masa critica de sustinere din partea cetatenilor, care sa participe la cresterea vizibilitatii si credibilitatii procesului de luare a deciziei dar si la imbunatatirea capacitatii de reactie a acestora la problemele de mediu, prin consolidarea responsabilitatii reciproce.
    
 
Aderă şi tu acum la Forumul Ecologiştilor

Structura Forum

Preşedinte Petru Lificiu

Vezi întreaga structură